Our lunch for today...


The above is Bil's lunch for today. She said the simplest menu ever for her kids. Simple ye Bil.. Takes time jugak tu nak memasak.. Agaknya tak sibuk sangat hari ni so dapatlah dia sediakan menu di atas. Terliur I tengok menu you ni Bil. Kalau rumah kita berdekatan macam dulu, I tak malu..mesti I mintak sikit nak rasa...hehehe.. Siap dengan hiasan bunga ros lagi.. Bunga ros tu boleh makan tak??? Kena minta resepi ni especially ayam masala berlada tu.. merah cantik aje rupa dia..




This is my lunch for today. Yang ni baru simple..hehehe.. Masak nasi dengan opor ayam aje. Ulam timun dan tomato tu tak payah masak..fresh. My kids suka sayur fresh lagi dari sayur yang dimasak. Indian pickle tu aRash kirim dari Singapura untuk Bil tapi Bil gave half to me..hehehe.. Thanks ye Bil and aRash..Sedap pickle tu tapi tak boleh makan banyak-banyak sebab masin dan masam. Dalam rumah ni I sorang aje yang makan pickle tu.. Surprise...my hubby pun tak makan..anak-anak apatah lagi.. Diorang bau pickle tu pun tak boleh..hehehe.. The smell is too strong... They couldn't stand it. I masak opor ayam lagi hari ni sebab hubby suka sangat. Seronok tengok dia makan.. siap dihirupnya kuah opor tu.. Berbaloi I penat memasak..dia makan hingga licin pinggan... :))




0 comments: