Friday, April 25, 2008

Belajar buat roti...

Dah lama sangat teringin nak belajar buat roti... dah cuba banyak kali buat sebenarnya ikut resepi tapi alahai tak pernah jadi. Alhamdulillah peluang datang bila Linda volunter nak ajar. Best kan dapat kawan yang tak kedekut ilmu. So we all set time, date and venue...

Date: 21 April 2008 (Monday 10am)
Venue: Mak Wan's house
Chef: Linda
Students: 6 people

Tepat pukul 10am, kelas belajar buat roti pun bermula.. Tak sangka pulak rupanya senang aje nak buat roti. Main campak-campak aje. Selama ini saya ingat susah benar lah sebab dah banyak kali buat tapi tak pernah jadi.. Kelas berjalan dengan baik dan hasilnya pun alhamdulillah menjadi. Terimakasih pada Linda yang sudi berkongsi ilmu.. Dia pergi belajar buat roti berbayar tapi bila ajar saya dan yang lain-lain, free of charge.. Semoga Allah membalas budi baik Linda dengan pahala yang berganda...

Gambar-gambar yang sempat diambil ketika dalam kelas..

Linda is showing us the steps of bread making

Linda (our chef) and Datin

mix together the dried ingredients plus butter and egg

gradually add water

garlic buns


bread with sausages


Wholemeal buns, normal buns and bread with sausages


Note: The full recipe of bread will be posted soon. Stay tune!!!!!!



3 comments:

Anonymous said...

boleh bagi resepi tak ? :)

Anonymous said...

saya nak resepi tu dan cara2 membuatnye..

mawfiz said...

Saya ada resepinya..