If you think well, you cook well...

Puding Batik

Bahan2nya:

400 gm biskut marie - dipatah2kan
250 butter
1 cawan gula
5 biji telur - dipukul sedikit
1 tin susu cair
1/4 cawan serbok koko
1/2 cawan milo

Cara membuatnya:
  1. Masukkan butter ke dalam periuk dan dipanaskan di atas api yang kecil sehingga cair.
  2. Masukkan gula dan kacau sehingga gula larut sedikit.
  3. Masukkan telur diikuti dengan susu cair.
  4. Masukkan milo dan serbuk koko dan kacau sebentar
  5. Akhir sekali masukkan biskut marie, kacau sehingga rata dan tutup api.
  6. Masukkan adunan ke dalam loyang dan tekan sehingga mampat.
  7. Masukkan ke dalam peti sejuk.
  8. Potong mengikut bentuk yang disukai ketika hendak menghidang.

Share:

No comments: