If you think well, you cook well...

Fudge Topping

Bahan-bahan

225gm icing sugar (boleh kurangkan kalau tak nak manis sangat)
2 tablespoon cocoa (boleh diganti dengan cooking chocolate)
75gm butter
3 tablespoon milk
75gm caster sugar (optional)- biasanya kak tirana tak bubuh yang ni sebab manis sangat

Cara memasak
  1. Ayak icing sugar dan cocoa ke dalam satu bekas yang tahan panas.
  2. Masukkan butter, milk dan sugar ke dalam periuk dan panaskan periuk dengan api yang kecil. (Kalau guna cooking chocolate, masukkan sekali ke dalam periuk.)
  3. Biarkan campuran mendidih selama 1 minit kemudian padamkan api.
  4. Masukkan campuran ini ke dalam bekas yang mengandungi campuran icing sugar dan cocoa.
  5. Kacau hingga semuanya sebati kemudian dipukul sehingga ringan dan kembang.
  6. Bubuh segera ke atas kek coklat yang telah sejuk. Ratakan dan biar selama lebihkurang 2 jam sebelum dimakan.(kalau pada suhu bilik)
Share:

No comments: